Elvis en zijn paarden

Eén van de favoriete bezigheden en hobby's van Elvis was absoluut paardrijden. Elvis bezat meerdere paarden in zijn leven, en ook nu nog zijn er nog steeds paarden die in de stallen achter Graceland verblijven.

In 1957, toen Elvis Graceland kocht in Memphis, was er al een schuur op het domein. De schuur werd evenals het huis gebouwd in 1939. Graceland was oorspronkelijk een veeboerderij, en de schuur had in 1957 eigenlijk airconditioning nog voordat het huis voorzien was van airco.

Het duurde echter tot 1966 voordat Elvis echt een paardenliefhebber en -eigenaar werd. Met Kerstmis 1966 kocht hij als geschenk voor zijn toekomstige vrouw Priscilla een Quarter Horse, genaamd Domino. Hij kocht ook een paard, genaamd Sheba voor Priscilla's vriendin Sandy, zodat ze samen konden paardrijden. Maar de grote favoriet van Elvis was Rising Sun, een goudkleurige palomino Quarter Horse. De schuur kreeg vanaf dan ook de naam 'House of the Rising Sun'. Andere paarden die Elvis nog had, waren Bear, Mare Ingram, Ebony's Double, Beauty, Buckshot, Lady, Golden Sun, Star Trek, Sun Down, Thundercloud, Memphis, Flaming Star, en Traveler. Elvis zijn dochter Lisa kreeg later uiteraard haar haar eigen paard, Moria.

Het laatste paard dat Elvis kocht was een Tennessee Walking Horse genaamd Ebony's Double. Alene Alexander reed Ebony's Double, en begon later te werken als een gids op Graceland,en ze werkt nog steeds bij Graceland als de verantwoordelijke voor de stallen. Zij en haar team verzorgen de vier paarden die momenteel in de stallen achter Graceland leven. In de stallen zelf zijn nog tal van Elvis' links te bespeuren zoals zijn handschrift op de muren, waar hij van elk paard de nodige opmerkingen en eigenschappen van opschreef.